Aligoté

Aligoté er en hvid drue, der bruges til at fremstille tørre hvide vine, især i det østlige af Frankrig i regionen Bourgogne, hvorfra den har sin oprindelse, og første gang er registreret i det 18. århundrede. Da den er tolerant over for kulde, dyrkes denne sort også i østeuropæiske lande. DNA-fingeraftryk har fundet Aligoté som en krydsning af Pinot noir og Gouais blanc, som er en herkomst, der er i overensstemmelse med en oprindelse i Bourgogne eller nærliggende områder i det østlige Frankrig.


Udtryk - og indtryk

Udseende

Bourgogne Aligoté fanger først øjet med sin lysegule farve med antydninger af guld.

Næse

På næsen tilbyder den en række lækre aromaer af hvidkødet frugt, hvid blomst, fersken, citron, lind, akacie, hasselnød, grønt æble og undertiden endda citrus.


Tungen

På tungen er den altid bemærkelsesværdig frisk med antydninger af saltvand og en frugtagtig syre, der sikrer god længde.

Mad og vinparring

Ideel som en aperitif i al fresco i haven, med frokost på flodbredden, til at ledsage en grill eller til en middag med venner foran pejsen, er Aligoté det perfekte akkompagnement til en hyggelig begivenhed og er ideel til deling.

Fisk og østers ville vidunderligt forbedre dens saltvand. Med linefanget bas eller skaldyr ville en let ældet Bourgogne Aligoté være i stand til at frembringe de følsomme toner af fisk og skaldyr.

Prøv med hvidt kød som fjerkræ, især julekalkunen, eller stegt svinekød eller i slutningen af et måltid med frisk eller ældet ost som Crottin de Chavignol. Det vil være sublimt!


Køb gode hvide vine lavet på økologiske Aligoté-druer online hos A'vinture.


Der er ingen produkter at vise i denne kategori.