Domaine Moissenet-Bonnard
Mellem
heste og sekatører
Det gik ikke for Jean-Louis med kun at producere hestesadler -
han ville meget mere, og i dag går det ikke at sige økologisk,
biodynamisk vinavl, uden også at sige Jean-Louis Moissenet. I 1985
begynder han at arbejde på en vingård, Pommard Pézerolles, som hans
bedstefar, Henri Lamarche, som var vindyrker på Vosne-Romanée. Senere
blev vingården betroet til Jean-Louis af hans bedstefar.
Jean-Loius hengiver sig til vinfremstillingen med en sjælden
set lidenskab og seriøsitet, og han opnår fremragende resultater med
hans fremragende økologiske rødvine og lige så elegante, smukke og i
særklasse skønne hvidvine. På samme tid har han også ansvaret for
frugt- og grøntsagsafdelingen i en detailbutik, hvorfra han tilegner
sig en stor viden omkring økologisk landbrug og ikke minds udvikler han
idéer og tanker omkring fremdyrkning af biodynamiske rødvine og
hvidvine.
I 1988, i en alder af 30, overtog han ejendommen fra sin mor Elisabeth Moissenet-Lamarche. Dette er begyndelsen på et stort eventyr, hvor 100% bæredygtig, økologisk og biodynamisk produktion af rødvine og hvidvine står i højsædet. Og Jean-Louis har gang på gang bevist, at fransk økologisk vin, rødvin som hvidvin, er bedst i tests.
Først det
vegetabile
Umiddelbart er Jean-Louis interessere i vinstokernes kvalitet og vegetation. Hans første uddannelse som landbrugstekniker står til hans rådighed, og han er en sand mester på dette område. Han søger kvint-essensen af hver terroir og vinificerer dens pommards efter klimaet. Han købte de bygninger, som hans oldefar Paul Girardin ejede, og han begyndte at sælge sin økologiske, biodynamiske vin på flasker. Allerede kort efter blev hans første investeringer forrentet fra de vinstokke som idag repræsenterer den fremragende økologiske rødvin og økologiske hvidvin, som vi alle elsker.
Erfaring
Efter 3 års intensiv uddannelse blev han i 1996 færdig
uddannet i sensorisk smagning og opnåede det professionelle
eksamensbevis for sin fabelagtige "smagsløg". Han deltog i mange
smagsprøver for at få sin egen erfaring og blive endnu bedre til at
udvikle økologiske rødvine og økologiske hvidvine.
Lidt efter lidt
udvidede han vingården og udvidede de producerende vinmarker. Han er
også involveret i erhvervet, og har været præsident for Syndicat des
vins de Pommard (Union of Pommard vine) fra 2013 til 2016. Han vil
fortsætte med at tage del i sit ansvar inden for CAVB (Confédération
des Appellations des Vins de Bourgogne - Confederation of Burgundy
vinappeller). Gennem årene fortsatte Jean-Louis med at holde sin første
lidenskab og sit første job i live: sadelmageri. En aktivitet, han også
driver i dag med stor glæde og passion.
Emmanuelle-Sophie
Jean-Louis datter, Emmanuelle-Sophie, er motiveret af de samme lidenskaber som sin far: vinstokken og hestene, og følger i vid udstrækning i sine fars fodspor, men træder samtidig sine egne nye stier i en moderne verden. Hun fortsætter med at udvikle ejendommen og skriver således et nyt kapitel i familiehistorien. Gennem mange års uddannelser og praktisk arbejde blandt andet et par år i Schweiz, har hun været hovedkvinden bag at få Domaine Moissenet-Bonnard transformeret til økologisk og bæredygtig vinproducent, der således er blevet certificeret HVE vinproducent - Agriculture à Haute valeur environnementale.
Vinproducentens link: http://www.moissenet-bonnard.com/
Domaine Moissenet-Bonnard, Auxey-Duresses 1er Cru Les Duresses, Økologisk Rødvin
Vor rødvin Auxey-Duresses 1er premier cru har blomsteragtige noter: violet og rose og mineral. Med a..
kr. 450,00 Ex. Moms: kr. 360,00
Domaine Moissenet-Bonnard, Pommard 1er Cru "Les Epenots", Økologisk Rødvin
Les Epenots åbner med noter af lakrids, sorte frugter (brombær, solbær) og accenter af blomster ..
kr. 995,00 Ex. Moms: kr. 796,00
Domaine Moissenet-Bonnard, Puligny-Montrachet 1er cru "Hameau de Blagny" Økologisk Hvidvin
Vor Puligny-Montrachet 1er (1st premiere) cru "Hameau de Blagny" er en rig hvidvin med smuk minerali..
kr. 995,00 Ex. Moms: kr. 796,00