Les Epenotser en af de to Pommard Grand
1er Premier Crus. Denne herre blandt vine viser stor tilstedeværelse, en
fremragende rødbrun farve og en kompleks personlighed.
Vinmarken
På gammelfransk henviser "espineaul" til et sted dækket af tornebuske. Dette plot på ca. 2,23 hektar blev givet til Jean-Louis Moissenet-Bonnard's bedstemor (fru Henri Lamarche) i 1933 som en medgift til hendes ægteskab. For at fremme biodiversitet og mykorrhiza vokser græs mellem rækkerne og bunddække under rækkerne.
Druesort
Pinot Noir, økologisk, HVE (Haute Valeur Environnementale).
Vinfremstilling og avl
Druerne høstes manuelt, sorteres og sten fjernes. Vinificering tager 4 uger, inklusive 21 dage for alkoholisk gæring. Derefter finder modning og ældning sted over 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 30% er nye.
Mad- og vinparring
Hovedretter:
Stegt and med kirsebær til juleaften, oksefilet og croute med moreller og figner til nytår, hare i burgunder-stil, tykskåret bisonbøf med sauterede kartofler og solbærsauce.
Oste:
Soumaintrain, Salers, Cîteaux, Langres, Morbier.
Desserter:
Italiensk chokolade amaretto torta, chokolade og brombær schweizisk rulle, Schwarzwald soufflé.
Serveringstemperatur
14 - 16° Celsius
Domaine Moissenet-Bonnard, Pommard 1er Cru "Les Epenots", Økologisk Rødvin
- Varenr: MB-POMMARD-CRU
- Lagerstatus: På lager
-
kr. 995,00
- ex moms: kr. 796,00