Vor rødvin Auxey-Duresses 1er premier cru har blomsteragtige noter: violet og rose og mineral. Med aromaer af kirsch er den kendetegnet ved en målt garvestruktur, der blødgøres over tid. Dens struktur bliver fløjlsagtig med krydrede noter.
Vinmarken
Stedbetegnelsen "Les Duresses" kommer fra det gæliske ord "Dorotia", der betyder "en bevægelig træbarriere til lukning af græsgange". Måske var der flokke af får ved foden af bjerget Bourdon, hvor denne vinmark findes? Denne tidligere afhængighed af klosteret Cluny delte sin aktivitet mellem møller og presser.
Det er en bjergskråning med en stejl bakke og med en stenet kalkstensjord, der vender mod syd-sydøst og med et areal på ca. 0,8 hektar blev plantet i 1970. Den kultiveres, pløjes for at lufte jorden og således fremme rodfæstelse.
Druesort
Pinot Noir, økologisk, HVE
Vinfremstilling og -avl
De røde økologiske druer høstes helt i hånden. De sorteres og kun de bedste af de bedste druer medtages - de øvrige fjernes. Herefter kommer de som hele druer i gæringsrummet. Vinfremstillingen varer 15 dage inklusive 2 præfermenteringsdage. Modningen sker 100% i egetønder, hvoraf 20% er nye tønder. Betegnelsen "Les Duresses" er en af Auxey-Duresses 'mest berømte 1er premier crus.
Mad og vinparring
Hovedret:
Vagtler ristet med ahornsirup og enebær, linefanget havaborre med tang, kylling og squash, kanin med rødbedesauce og vegetabilske chips, grillede marinerede svinekødspareribs.
Utrolig velsmagende akkompagnement til oste som Brie med tørrede frugter af SYSY, Dome de Saligny, Tomme med blomster, Saint-Félicien.
Desserter:
Hindbærtærte, baskisk beret, sommerfrugt-ostekage, sprød hvid chokoladepreles.
Ideel serveringstemperatur
16° Celsius
Domaine Moissenet-Bonnard, Auxey-Duresses 1er Cru Les Duresses, Økologisk Rødvin
- Varenr: MB-LES-DURESSES
- Lagerstatus: 4-6 Days
-
kr. 450,00
- ex moms: kr. 360,00