Les Epenots åbner med noter af lakrids, sorte frugter (brombær, solbær) og accenter af blomster (pæoner, roser, violer) og krydderier. På ganen er den afbalanceret, fyldig og glat med fine tanniner og betagende længde. Med sit fremragende kælderpotentiale sammenlignes den ofte med en vild perle med uendelig glans.

Les Epenotser en af ​​de to Pommard Grand 1er Premier Crus. Denne herre blandt vine viser stor tilstedeværelse, en fremragende rødbrun farve og en kompleks personlighed.


Vinmarken

På gammelfransk henviser "espineaul" til et sted dækket af tornebuske. Dette plot på ca. 2,23 hektar blev givet til Jean-Louis Moissenet-Bonnard's bedstemor (fru Henri Lamarche) i 1933 som en medgift til hendes ægteskab. For at fremme biodiversitet og mykorrhiza vokser græs mellem rækkerne og bunddække under rækkerne.

Druesort

Pinot Noir, økologisk, HVE (Haute Valeur Environnementale).


Vinfremstilling og avl

Druerne høstes manuelt, sorteres og sten fjernes. Vinificering tager 4 uger, inklusive 21 dage for alkoholisk gæring. Derefter finder modning og ældning sted over 18 måneder på egetræsfade, hvoraf 30% er nye.


Mad- og vinparring

Hovedretter:

Stegt and med kirsebær til juleaften, oksefilet og croute med moreller og figner til nytår, hare i burgunder-stil, tykskåret bisonbøf med sauterede kartofler og solbærsauce.

Oste: 

Soumaintrain, Salers, Cîteaux, Langres, Morbier.

Desserter:

Italiensk chokolade amaretto torta, chokolade og brombær schweizisk rulle, Schwarzwald soufflé.


Serveringstemperatur

14 - 16° Celsius


Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
    Dårlig           God

Domaine Moissenet-Bonnard, Pommard 1er Cru "Les Epenots", Økologisk Rødvin

  • Varenr: MB-POMMARD-CRU
  • Lagerstatus: På lager
  • kr. 995,00

  • ex moms: kr. 796,00