Vor Puligny-Montrachet 1er (1st premiere) cru "Hameau de Blagny" er en rig hvidvin med smuk mineralitet grundet de økologiske chardonnay-druer, med en lysegul farve og saftige noter af mandelpasta, vanilje, hasselnødder og hvide blomster. I munden er den velafbalanceret med en lang og kompleks finish på noter af pebermynte og citrusfrugter.
Dens fulde personlighed vil blive udviklet om 2 til 3 år, fortæller Jean-Louis Moissenet-Bonnard, der sammen med sin datter Emmanuelle-Sophie har dyrket denne vin til perfektion over mange år.
Plantagen
De cistercianske munke i Maizières arbejdede allerede dette land i det 12. århundrede. Disse16 grunde på 95 ca (ca. 0,4188 hektar) kom ind i domænet i 2014. Den vender mod sydøst og 50 år gammel og ligger i en højde af 300 meter i det smukke Bourgogne. For at fremme mykorrhisering og biodiversitet vokser græs mellem rækkerne, og bunddække vokser under rækkerne.
Druer høstes manuelt i kasser.
Vinfremstilling og avl
Presning sker forsigtigt ved hjælp af en pneumatisk presse, der giver os mulighed for at justere presserne i henhold til året. Efter en 36-timers afklaringsfase, for at arbejde med fine bær, overføres mosten til rustfri stålbeholdere til gæring efterfulgt af ældning i 14 måneder på egetrætønder, hvoraf 30 % er nye egetønder. Battonage (blid omrøring) finder sted hver 15. dag i 5 måneder.
Drue
Chardonnay, økologisk
Mad og vin parring
Perfekt til kanin med senneps- og solbærsauce, Bresse-kylling, laks med fennikel, kammusling velouté, grillet skygge på vinstokke, colombinsuppe, eller endda en trøffelpaté.
Ost: f.eks. en Munster, en 36 måneder gammel Comté eller en gedeost, en gammel Gouda, en Morbier.
Dessert: mandler og figner, pære i Hippocras (sukker- og rødvinglaserede pære med kanel).
Ideel serveringstemperatur:
12 ° Celsius
Domaine Moissenet-Bonnard, Puligny-Montrachet 1er cru "Hameau de Blagny" Økologisk Hvidvin
- Varenr: MB-PULIGNY-MONTRACHET
- Lagerstatus: På lager
-
kr. 995,00
- ex moms: kr. 796,00